Υλικά (2-4 μερίδες)
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
200 ml ζωμός από μύδια είτε φρέσκος από τα μύδια με τα κελύφη είτε εμφιαλωμένος
3 κουταλιές άσπρο κρασί
250 γρ σπαγέτι, σπαγετίνι ή λινγκουίνια
15 γρ μαλακό βούτυρο
3 δωδεκάδες μικρά μύδια χωρίς τα κελύφη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
Λευκό πιπέρι
200 ml ζωμός από μύδια είτε φρέσκος από τα μύδια με τα κελύφη είτε εμφιαλωμένος
3 κουταλιές άσπρο κρασί
250 γρ σπαγέτι, σπαγετίνι ή λινγκουίνια
15 γρ μαλακό βούτυρο
3 δωδεκάδες μικρά μύδια χωρίς τα κελύφη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
Λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το κρασί μέχρι να μειωθεί σε μια κουταλιά σούπας και προσθέτουμε το ζωμό από τα μύδια.2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 30" περίπου. Προσθέτουμε το μίγμα κρασιού και ζωμού και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξαφανιστεί ο αφρός και το υγρό να γίνει 1 φλιτζάνι περίπου. Το βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο. Ξαναζεσταίνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει, προσθέτουμε τα μύδια και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα μύδια, ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με δυο μεγάλα πιρούνια μέχρι όλα να αναμιχθούν καλά. Δοκιμάζοντας προσθέτουμε αλάτι και άσπρο πιπέρι και σερβίρουμε.
|