Σάλτσα ζυμαρικού με ντομάτα και σαμπούκα 4 ψήφοι

Σάλτσα ζυμαρικού με ντομάτα και σαμπούκα
Η συνταγή σχεδιάστηκε για σφιχτό λευκό ψάρι, μπορούμε όμως να αντικαταστήσουμε τον ζωμό ψαριού με σάλτσα ντομάτας ή, για παχύτερη σάλτσα, με ντοματοπολτό διαλυμένο όσο χρειάζεται σε νερό, ή απλά βάζουμε 1 φλιτζ. νερό αντί για ζωμό. Άλλη παραλλαγή, για πιο κρεμώδη σάλτσα, είναι να προσθέσουμε παχιά κρέμα.
 
 

Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μάραθο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. Σαμπούκα
2 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες τεμαχισμένες
1 φλιτζ. ζωμός λευκού ψαριού
1 κουταλάκι Ταμπάσκο
αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μάραθο στο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη Σαμπούκα, τις ντομάτες, τον ζωμό ψαριού και το Ταμπάσκο. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει ελαφριά βράση. Σιγοβράζουμε απαλά για περίπου 20 λεπτά καθώς μαλακώνουν τα λαχανικά.
2. Λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και τη βάζουμε στην άκρη.
3. Λίγο πριν σερβίρουμε, αναθερμαίνουμε τη σάλτσα, βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση και περισσότερο Ταμπάσκο, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες