Υλικά (4 μερίδες)
2 πακέτα τορτελίνια της αρεσκείας μας (με τυρί ή κρέας)
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα τορτελίνια κατά τις οδηγίες, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ρίχνουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, το τυρί, το βασιλικό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν λείος πολτός. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και άλλο ελαιόλαδο, μέχρι να ετοιμάσουμε ομοιογενή σάλτσα με απαλή υφή.
3. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε ατομικά πιάτα και περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα.