Υλικά (4 μερίδες)
4 φλυτζ νερό
αλάτι κατά τη γεύση
3/4 φλυτζ κριθαράκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
250 g ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους του 1 εκ.
φρεσκοαλεσμένο,πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 κουταλιά νιφάδες κόκκινου πιπεριού
2 κουταλιές φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το κριθαράκι.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο. Το τηγανίζουμε ανακατεύοντας προσέχοντας να μην καεί Προσθέτουμε τις τομάτες και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νιφάδες πιπεριού. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει βράσει.
3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το βασιλικό. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και σερβίρουμε.