Υλικά (4 μερίδες)
1/4 φλιτζάνι τομάτες λιαστές
350 γρ ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
250 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
2 κουταλιά σούπας σόγια σως
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
500 γρ καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα στραγγισμένες και κομμένες
50 γρ ελιές καλαματιανές κομμένες
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια
1 κεφάλι φρέσκο σπανάκι πλυμένο και χωρίς τους μίσχους
100 γρ τυρί φέτα κομματιασμένο
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε τις λιαστές τομάτες σε καυτό νερό για 30 λεπτά . Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λάδι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη σόγια σως και το πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά. Προσθέτουμε τις τομάτες, τις καρδιές αγκινάρας, τις ελιές και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε.
4. Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό, γαρνίρουμε με το τυρί και σερβίρουμε.
|