Ροτίνια με τομάτες ελιές και μυρωδικά
Οι αμαγείρευτες σάλτσες ταιριάζουν θαυμάσια με ζυμαρικά και επίσης με κρέατα και ψαρικά στη σχάρα, βρασμένα και ωμά καλοκαιρινά λαχανικά και σαλάτες.
Υλικά (6 μερίδες)
4 μεγάλες ώριμες τομάτες (ι κιλό) ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
500 γρ ζυμαρικό ροτίνια
1/3 φλιτζ υπερπαρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιές φρέσκα τσάϊβς κομμένα
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός κομμένος
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια φρέσκο ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε τις τομάτες στο τρυπητό για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ βάζουμε να βράσει το νερό για το ζυμαρικό.2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το λάδι, το σκόρδο, τα τσάϊβς, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη μαντζουράνα, το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις στραγγισμένες τομάτες και αλάτι κατά τη γεύση.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το βάζουμε αμέσως μέσα στο μίγμα τομάτας και μυρωδικών και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.