Προφιτερόλ με κρεμά κάστανο 19 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Προφιτερόλ με κρεμά κάστανο
Μια παραλλαγή του Γαλλικού προφιτερόλ που αντί για γέμιση βανίλια παγωτό έχει γέμιση κρέμας κάστανου.
 
 

Υλικά

25 σουδάκια (έχω δώσει 2 συνταγές, δοκιμάστε όποια θέλετε)

Για την κρέμα κάστανου:
2 κούπες κάστανα βρασμένα αποφλοιωμένα. (Υπάρχουν και έτοιμα άλλα στα σούπερ μάρκετς άλλα ας είναι από κάστανα που βράσαμε εμείς κι όχι έτοιμα γιατί το θέλουμε ζεστό)
2 φλ. γάλα εβαπορέ καυτό
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κλωναράκι βανίλιας (τα αρωματικά σποράκια του).

Για τη σος σοκολατής:
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο(κομματιασμένη)

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα κάστανα με τη βανίλια, το ζεστό γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει η κρέμα και να γίνει λεία. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα κάστανου, τα βάζουμε σε μπολάκια ή σε μια σουπιέρα και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας ζεστή.
2 αστέρια από 19 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες