Ένα άλλο προφιτερόλ
Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω πολύ συχνά και σε όσους την έχω δώσει δεν μένει πάνω από μια μέρα. Την τρώνε όλοι ακόμα και αυτοί που δεν τρώνε γλυκά. Ειδικά τα παιδιά τρελαίνονται.
Υλικά (1 ταψάκι)
1 κουτί γάλα νουνού εβαπορέ
1 κουτί του γάλακτος νερό (αραιώνουμε το γάλα)
6 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 βιτάμ
1 κουβερτούρα
1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου πτι-μπέρ
Για τη σαντιγύ:
1 μόρφατ
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
λίγο κονιάκ
1 κουτί του γάλακτος νερό (αραιώνουμε το γάλα)
6 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 βιτάμ
1 κουβερτούρα
1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου πτι-μπέρ
Για τη σαντιγύ:
1 μόρφατ
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη σαντιγύ μέχρι να φουσκώσει και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να πήξουν. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα και το βιτάμ μέχρι να λιώσουν. Προηγουμένως έχουμε κόψει τα μπισκότα σε 4 κομμάτια τα ρίχνουμε στην κρεμά και ανακατεύουμε.
Τα στρώνουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Από πάνω βάζουμε τη σαντιγύ. Βάζουμε στο ψυγείο.