Πατάτες τσεχικές 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Πατάτες τσεχικές
Η τελευταία τσεχική συνταγή που δίνω. Τις πατάτες αυτές τις έφαγα στο κοσμοπολίτικο Carlovy Vary, την λουτρόπολη της Τσεχίας. Μου έχει μείνει αξέχαστη η γεύση της.
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

1/2 κιλό πατάτες: 250 γρ. ωμές και 250 γρ. βραστές
αλάτι, πιπέρι
3/4 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας σιμιγδάλι χονδρό
μπέικον (καπνιστό) όσο θέλουμε

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τριφτή τις ωμές πατάτες και τις ρίχνουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι στις βρασμένες. Ρίχνουμε και το αλεύρι και τα κάνουμε ζύμη. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό σαν μήλο και τα κυλάμε πάνω στο σιμιγδάλι να καλυφθούν από αυτό. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Στο διάστημα αυτό κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τηγανίζουμε σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Μόλις βγάλουμε τις πατάτες τις ανοίγουμε με 2 πιρουνιά και βάζουμε επάνω το ψημένο μπέικον μαζί με το λίπος του. Σερβίρονται ζεστά.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες