Πένες με κάρυ και τηγανητές γαρίδες 5 ψήφοι

Πένες με κάρυ και τηγανητές γαρίδες
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1/2 φλιτζ. κορνφλάουρ
3 μεγάλα αυγά κτυπημένα
3 φλιτζ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
1 φλιτζ. λάδι για τηγάνισμα
2 κουταλιές κολίαντρος τριμμένος
1 κουταλάκι σκόνη κύμινο
7 ξηρά κόκκινα τσίλι
1 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός
5 κουταλιές λάδι για να τηγανίσουμε το μίγμα των τσίλι
2 κουταλιές σος ψαριού
2,5 κουταλάκια ζάχαρη
3 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. ρυζομακάρονο, μουσκεμένο για 5' σε βραστό νερό, στραγγισμένo και στεγνωμένo

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε το κορνφλάουρ με τα αυγά για το πανάρισμα. Βουτάμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα. Τις βγάζουμε από το λάδι, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
2. Αλέθουμε ψιλά το σκόρδο, το κύμινο, τον κολίαντρο και τα τσίλι.
Ζεσταίνουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Τηγανίζουμε το μίγμα του
τσίλι για λίγο και μετά προσθέτουμε τη σος ψαριού, τη ζάχαρη και
το βασιλικό. Χύνουμε ή ρίχνουμε με το κουτάλι το τηγανισμένο μίγμα
του τσίλι πάνω στις τηγανητές γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως πάνω
σε ρυζομακάρονο ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας και ωμά λαχανικά.

Παραλλαγή:
Κάνοντας τη σάλτσα αυτή πολύ πηχτή, χρησιμοποιώντας κόρν φλάουρ και
αυγά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο πιάτο με μεγάλα λαζάνια, με
εναλλασσόμενες στρώσεις από λαζάνια και σάλτσα γαρίδας.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες