Υλικά (24 κομμάτια)
24 μικρές νιες πατάτες, βρασμένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και κρυωμένες
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
250 γρ. σολομός καπνιστός
250 γρ. κρεμοτύρι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1/2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 κ.γ. μπράντι
χυμός από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. παχιά κρέμα
μια κονσέρβα των 200 γρ. χαβιάρι Sevruga
1 κ.σ. τσάιβς κομμένα
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
250 γρ. σολομός καπνιστός
250 γρ. κρεμοτύρι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1/2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 κ.γ. μπράντι
χυμός από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. παχιά κρέμα
μια κονσέρβα των 200 γρ. χαβιάρι Sevruga
1 κ.σ. τσάιβς κομμένα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Κοιλώνουμε το εσωτερικό τους, βάζουμε αλατοπίπερο και τις βάζουμε στην άκρη. Λιώνουμε στο μπλέντερ τον σολομό και το κρεμοτύρι μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Ξύνουμε προς τα κάτω τις πλευρές του μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το βούτυρο, το μπράντι, το χυμό λεμονιού και την κρέμα. Λιώνουμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό ή μέχρι να γίνει και πάλι ομοιόμορφο μείγμα.Βάζουμε από μια φουσκωτή κουταλιά από το μείγμα στο κοίλωμα κάθε πατάτας. Ψύχουμε τις πατάτες για 2 ώρες τουλάχιστον. Βάζουμε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με μια φουσκωτή κουταλιά από χαβιάρι.
Καλή όρεξη!
|