Παγωτό σύκο-μέντα 12 ψήφοι

Παγωτό σύκο-μέντα
 
 

Υλικά

1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα αποφλοιωμένα φρέσκα σύκα
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μέντα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα 5 πρώτα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και παγώνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα μας στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε, το βάζουμε στη κατάψυξη για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε τα σύκα, τον χυμό λεμονιού, τη μέντα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μίγμα των σύκων στο έτοιμο μίγμα παγωτού, ανακατεύουμε και το βάζουμε στη κατάψυξη.
3 αστέρια από 12 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες