Πέστο με τομάτες λιαστές και κόκκινης πιπεριά 3 ψήφοι

Πέστο με τομάτες λιαστές και κόκκινης πιπεριά
 
 

Υλικά (1 μερίδα)


100 γρ τομάτες λιαστές όχι στο λάδι
1,3 φλιτζ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψημένη και κομμένη
90 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια κομμένες
1/3 φλιτζ μαϊντανός κομμένος
1/3 φλιτζ βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένος
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. τσαγιού ξύδι βαλσαμικό
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τις λιαστές τομάτες σε ένα μπολ και ρίχνουμε βραστό νερό ίσα να τις σκεπάσει. Τις αφήνουμε να μουσκέψουν για 20-30λεπτά.
2. Για πιπεριές κονσέρβας, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά, τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε πολύ ψιλές. Τις αναμιγνύουμε με τις κομμένες ελιές, τα κομμένα μυρωδικά και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
3. Στραγγίζουμε τις τομάτες, διατηρώντας το νερό, και τις περνάμε από το τρυπητό. Τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ (δεν χρησιμοποιούμε το μπλέντερ για τα λοιπά συστατικά, επειδή θα τα κάνει πουρέ, ενώ θέλουμε να διατηρήσουμε την υφή.) Προσθέτουμε λάδι και ξύδι και κινούμε για λίγο το μπλέντερ, ξύνοντας τα τοιχώματα, ώστε να μη μείνουν χοντρά κομμάτια τομάτας.
4. Αναμιγνύουμε το μίγμα τομάτας με τα άλλα συστατικά, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε. Τρίβουμε λίγο πιπέρι μαύρο, αν θέλουμε, και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται, αν και οι ελιές δίνουν κατά κανόνα αρκετό αλάτι. Αν το πέστο είναι πολύ πηκτό, ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το νερό της τομάτας που φυλάξαμε. Η υφή θα πρέπει να είναι κάτι μεταξύ παχύρρευστου πέστο και μαλακού πατέ.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες