Υλικά (4 μερίδες)
4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
3 κουταλιές κάπαρη
18 ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κονσέρβες τόνου των 120 γρ. στραγγισμένες
500 γρ. ζυμαρικό πένες
4 κουταλιές βούτυρο (προσθέτουμε στο τέλος)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
3 κουταλιές κάπαρη
18 ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κονσέρβες τόνου των 120 γρ. στραγγισμένες
500 γρ. ζυμαρικό πένες
4 κουταλιές βούτυρο (προσθέτουμε στο τέλος)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Προσθέτουμε τον τόνο και τον τεμαχίζουμε (ΔΕΝ τον τρίβουμε) με ένα πιρούνι. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας απαλά.
3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τη σάλτσα στο καυτό ζυμαρικό, ανακατεύοντας καλά και σερβίρουμε.