Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. πέννες ή άλλο μέτριο ζυμαρικό
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κρεμμυδάκι στιφάδου ψιλοκομμένο (περίπου 1/2 φλιτζ.)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
3 φλιτζ. άπαχο γάλα
120 γρ. κόκκινη πιπεριά από βαζάκι στραγγισμένη
120 γρ. κρέας καβουριού
1/2 κουταλιά αλάτι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Ρίχνουμε το κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Την αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμισθεί όλο σχεδόν το κρασί, εκτός από λίγο σαν υγρασία στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και αναμιγνύουμε καλά, ώστε το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ρίχνουμε με πολύ αργό ρυθμό το γάλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
3. Στο μεταξύ λιώνουμε τις πιπεριές στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε ανακατεύοντας μαζί με το κρέας καβουριού στη σάλτσα προσθέτοντας αλάτι. Αφήνουμε και πάλι τη σάλτσα να πάρει βράση και τη σιγοβράζουμε αργά για 2-3 λεπτά ακόμη.
4. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.