Πένες με γκοργκοντζόλα 44 ψήφοι

Πένες με γκοργκοντζόλα
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (μαλακό)
6 κουταλιές γάλα
50 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
6 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο και επί πλέον για το σερβίρισμα
500 γρ. ζυμαρικό πένες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος σερβιρίσματος βάζουμε το τυρί, το γάλα, το βούτυρο και 1-2 πρέζες αλάτι. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηκτή.
3. Ρίχνουμε στο σκεύος το καυτό ζυμαρικό, βάζουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ξανανακατεύουμε.
4. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα με επί πλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 44 επισκέπτες