Ριζότο με γκοργκοντζόλα 1 ψήφοι

Ριζότο με γκοργκοντζόλα
 
 

Υλικά


2 κουταλιές βούτυρο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1,75 φλιτζ. ρύζι
1/2 φλιτζ. ξηρό, λευκό κρασί
3 φλιτζ. βραστός ζωμός κρέατος, σπιτικός ή του εμπορίου
250 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, κομμένο σε κομμάτια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με βαριά βάση και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.Κατόπιν, σοτάρουμε το ρύζι για 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.
2. Μόλις το κρασί απορροφηθεί, αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Εξακολουθούμε να προσθέτουμε ζωμό ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, χωρίς όμως να λασπώσει. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 15-18 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες