Μαλλιά αγγέλου με σάλτσα από γαρίδες και σησάμι 2 ψήφοι

Μαλλιά αγγέλου με σάλτσα από γαρίδες και σησάμι
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

.
250 γρ μαλλιά αγγέλου
500 γρ σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές φυτικό λάδι
5 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 φλιτζ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζ σόγια σος
2 κουταλιές σησαμέλαιο
1 κουταλιές ζάχαρη σκούρα
3 κουταλιές τσάτνι
2 κουταλιές σησαμόσποροι καβουρδισμένοι
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ ξύδι
500 γρ γαρίδες μέτριες (αποψυγμένες ή φρέσκες)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό και 2 λεπτά πριν γίνει, προσθέτουμε τα σπαράγγια. Μόλις γίνουν, τα στραγγίζουμε.
2. Σε μια κατσαρόλα των 2 λίτρων βάζουμε το λάδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη, το τσάτνι, τα κρεμμυδάκια και το ξύδι. Τα σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά ακόμη. Αναμιγνύουμε τις γαρίδες και τη σάλτσα με το ζυμαρικό και τα σπαράγγια και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες