Μαλλιά αγγέλου με χτένια 1 ψήφοι

Μαλλιά αγγέλου με χτένια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


250 g χτένια
1 μέτρια τομάτα κομμένη σε κύβους του 1,5 εκ
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
θυμάρι φρέσκο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
500 g μαλλιά αγγέλου

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, προσθέτουμε λίγο λάδι και το βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το μπέικον για να βγάλει ένα μέρος από το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα χτένια και μαγειρεύουμε προσέχοντας να μην κάψουν.
3. Μόλις τα χτένια έχουν σχεδόν γίνει, ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, πριν το βγάλουμε από τη φωτιά.
4. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και σερβίρουμε με φρεσκοαλεσμένο τυρί παρμεζάνα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες