Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. ζυμαρικό μαλλιά αγγέλου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
1,5 φλιτζ. σαμπάνια
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
2 ντοματάκια κομμένα σε κύβους
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
1,5 φλιτζ. σαμπάνια
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
2 ντοματάκια κομμένα σε κύβους
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε αναδεύοντας τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Αναμιγνύουμε τις γαρίδες, τη σαμπάνια και το αλάτι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις το υγρό αρχίζει να βράζει, βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τις ντομάτες στη σαμπάνια και βράζουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί στο ½ φλιτζ., περίπου για 8 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας 3/4 φλιτζ. κρέμας και βράζουμε μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστη, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μανιτάρια στη σάλτσα και ζεσταίνουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Αναμιγνύουμε το καυτό βρασμένο ζυμαρικό με την υπόλοιπη 1/4 φλιτζ. κρέμα και το μαϊντανό. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό και από πάνω την παρμεζάνα.