Κρύα κινέζικα νουντλ με σάλτσα από φιστικοβούτυρο και σουσάμι 2 ψήφοι

Κρύα κινέζικα νουντλ με σάλτσα από φιστικοβούτυρο και σουσάμι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ κινέζικα νουντλ (ή οποιοδήποτε ζυμαρικό του τύπου σπαγγέτι / φεττουτσίνι)
2 κουταλιές σκούρο σησαμέλαιο
Ντρέσινγκ:
6 κουταλιές φιστικοβούτυρο
1/4 φλιτζ νερό
3 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
6 κουταλιές σκούρα σόγια σος
6 κουταλιές ταχίνι (πάστα από σουσάμι)
1/2 φλιτζ σκούρο σησαμέλαιο
2 κουταλιές σέρι
4 κουταλάκια ρυζόξυδο
1/4 φλιτζ μέλι
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές καυτερό λάδι πιπεριού (βλ. παρακάτω)
1/2 φλιτζ καυτό νερό
Γαρνίρισμα (όλα προαιρετικά και κατά τη γεύση):
1 καρότο ξεφλουδισμένο
1/2 μέτριο σκληρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε ραβδάκια
1/2 φλιτζ φιστίκια ψημένα και χοντροκομμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Για το ζυμαρικό: Βράζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε το ζυμαρικό κατά τις οδηγίες. Το αναμιγνύουμε με τις 2 κουταλιές σησαμέλαιο για να μην κολλήσουν. Για το ντρέσινγκ: Αναμιγνύουμε τα συστατικά εκτός από το καυτό νερό στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Αραιώνουμε το μίγμα με το καυτό νερό, μέχρι να αποκτήσει την υφή κτυπητής κρέμας. Για το γαρνίρισμα: Κόβουμε το καρότο σε πολύ λεπτά ξύσματα μήκους 10 εκ. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 30 λεπτά για να κατσαρώσουν. Ακριβώς πριν σερβίρουμε, αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με τα παραπάνω υλικά και σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες