Υλικά (8 μερίδες)
1/2 φλιτζ. καλαμαράκια,καθαρισμένα,χωρίς τα εντόσθια
και το δέρμα και κομμένα σταυρωτά σε μπουκιές
1/4 φλιτζ. φύλλα δυόσμου
1/2 φλιτζ. φιλέτο από λευκό ψάρι, κομμένο σε μπουκιές
1 κουταλιά ρίζα κολίαντρου ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
1/4 φλιτζ. καυτ. πιπεριά κομμένη σε κομμάτια των 2,5 εκ.
1/2 φλιτζ. μύδια φρέσκα καθαρισμένα
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 φλιτζ. σέλερι κομμένο
4 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά αλάτι
350 γρ. μακαρονάκι βρασμένο και στραγγισμένο,
Εκτέλεση
1. Κοπανάμε τη ρίζα κολίαντρου, το σκόρδο και τα chilli σε ένα γουδί ή τα χοντροαλέθουμε σε μπλέντερ. Προσθέτουμε ζάχαρη, χυμό λεμονιού και αλάτι, τα δουλεύουμε καλά και τα βάζουμε στην άκρη.2. Βάζουμε να βράσει μια κατσαρόλα νερό σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα καλαμαράκια σε ένα δικτυωτό, τα βυθίζουμε στο νερό και τα βράζουμε για λίγο ίσα-ίσα να γίνουν (ΔΕΝ τα παραβράζουμε).Βγάζουμε το δικτυωτό από το νερό και στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια σε ένα μπολ και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Ξαναβράζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το φιλέτο ψαριού, τις γαρίδες και τα μύδια.
4. Ανακατεύουμε τα καλαμαράκια, το ψάρι, τις γαρίδες, τα μύδια και το dressing. Προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και σέλερι και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
5. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο μακαρονάκι ή με βρασμένο ρύζι (πηγαίνει με αλκοολούχα ποτά).