Υλικά
Μερίδες 4
2 κουταλιές φυτικό λάδι
8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι, στραγγισμένα και τεμαχισμένα
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 φλιτζ. μαύρες ελιές γεμιστές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. πράσινες ελιές γεμιστές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κονσέρβες των 400 γρ.σάλτσα ντομάτας
500 γρ. λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές φυτικό λάδι
8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι, στραγγισμένα και τεμαχισμένα
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 φλιτζ. μαύρες ελιές γεμιστές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. πράσινες ελιές γεμιστές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κονσέρβες των 400 γρ.σάλτσα ντομάτας
500 γρ. λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τα κρεμμύδια, τις αντσούγες, τις νιφάδες πιπεριού και τις δυο ελιές. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, περίπου για 5 λεπτά.2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα, για 3-5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά το μίγμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.