Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ, καρότα κομμένα σε σπιρτόξυλα
1/2 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2φίτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα διαγώνια σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. νερό
1/4 φλιτζ. μέλι
4 κουταλάκια κορνφλάουρ
1/4 νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 κουταλάκι δεντρολίβανος ξηρός
500 γρ. Λιγκουίνια
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μια μεγάλη χύτρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζουμε-αναδεύοντας τις γαρίδες, τα καρότα, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι για 3 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν.
3. Αναμιγνύουμε καλά τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το ζυμαρικό σε ένα μικρό μπολ. Τα ρίχνουμε στο μίγμα της γαρίδας και τηγανίζουμε-αναδεύοντας περίπου για 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.