Λιγκουίνια με γαρίδες και σάλτσα από μέλι 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαρίδες και σάλτσα από μέλι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ. καρότα julienne
1/2 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα διαγώνια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελαιόλάδο
1/2 φλιτζ, νερό
1/4 φλιτζ. μέλι
4 κουταλάκια κόρνφλάουρ
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 κουταλάκι ξηρά φύλλα δεντρολίβανου τριμμένα
500 γρ. λιγκουίνια

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ τηγανίζουμε-αναδεύοντας τις γαρίδες, τα καρότα, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά περίπου για 3 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να ροδίζουν.
3. Αναμιγνύουμε τα λοιπά συστατικά εκτός από το ζυμαρικό σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Τα προσθέτουμε στο μίγμα της γαρίδας και τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
4. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες