Λιγκουίνια cajun με γαρίδες 5 ψήφοι

Λιγκουίνια cajun με γαρίδες
 
 

Υλικά

500 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 κουταλιά σκόρδο τεμαχισμένο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι βασιλικός
1 κουταλάκι γούστερσος
1/2 κουταλάκι ταμπάσκο
2 φλιτζ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές ζάχαρη
1/2 φλιτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα τεμαχισμένα
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
500 γρ. βερμιτσέλι ή λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε θυμάρι, καγιέν, πιπέρι μαύρο και βασιλικό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά, εκτός από το ζυμαρικό, τις γαρίδες και το τυρί, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι τα υγρά να μειωθούν.
4. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε λίγο βούτυρο και σκόρδο μέχρι σχεδόν να γίνουν (κατά τα ¾). Προσθέτουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
5. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά με το τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε το φαγητό καυτό.
1 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες