Λιγκουίνια Μάρκο Πόλο
Μια σχεδόν απωανατολίτικη συνταγή με τα μπαχαρικά και τις σάλτσες που γνώρισε στην Ευρώπη ο Μάρκο Πόλο.
Υλικά (6 μερίδες)
2 κουταλιές σησαμέλαιο
250 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
350 γρ. λιγκουίνια
ΣΑΛΤΣΑ
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά κορνφλάουρ
1/2 κουταλιά τσίλι σος
1/2 κουταλάκι σκορδόσκονη
1 κουταλιά Χόιζιν σος
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε τα συστατικά της σόγιας.
3. Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ή γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε-αναδεύοντας το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και μετά από λίγο τη σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα συστατικά.