Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. μισά καρύδια
60 γρ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. σταφίδες λευκές
120 γρ. λευκασμένο βούτυρο(*)
250 γρ. τυρί ρομάνο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζ. αρωματισμένα τρίμματα ψωμιού (**)
1/4 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/4 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό.2. Όταν το ζυμαρικό βράσει για 4 λεπτά αρχίζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε λάδι και βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις φανούν μικρές φυσαλίδες, προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι, τα καρύδια και τις σταφίδες.
3. Το βγάζουμε από τη φωτιά ενώ στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό.
4. Επαναφέρουμε τη σάλτσα στη χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το στραγγισμένο ζυμαρικό.
5. Ανακατεύουμε με πιρούνι και κουτάλι, μέχρι να καλυφθεί το ζυμαρικό.
6. Προσθέτουμε το μισό τυρί και τα μισά αρωματισμένα τρίμματα ψωμιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε ξανά.
7. Βάζουμε το ζυμαρικό σε πιάτα και ρίχνουμε στο καθένα επί πλέον τριμμένο τυρί και πιπέρι κατά τη γεύση.