Υλικά (5-6 μερίδες)
1 λάχανο μέτριο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. κουκουνάρι
2 φλ. ρύζι Καρολίνα
λίγη φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. κουκουνάρι
2 φλ. ρύζι Καρολίνα
λίγη φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματάτε το λάχανο σε καυτό νερό αλατισμένο αφού του βγάλατε το κοτσάνι. Το στραγγίζετε, το ξεφλουδίζετε και αφήνετε τα φύλλα να στεγνώσουν.Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το κρεμμύδι να σοταριστούν, προσθέτετε το ρύζι το γυρίζετε μερικές φορές για να ροδίσει ελαφρά, προσθέτετε τις σταφίδες, το κουκουνάρι τις ντομάτες το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και το νερό. Βράζετε για 15 λεπτά ώσπου να πιούν όλο το νερό.
Με τη γέμιση αυτή γεμίζετε τα φύλλα του λάχανου και τα βάζετε ένα-ένα σε πυρέξ. Ρίχνετε λίγο λάδι και 1/2 φλιτζάνι νερό, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και ψήνετε 20-30 λεπτά σε μέτριο φούρνο.