Κρύα κοχύλια γεμιστά με τόνο
Είναι ελαφρά, με γεύση γεμάτη φρεσκάδα. Θαυμάσια για πρώτο πιάτο
ή για ένα δροσερό κύριο πιάτο το καλοκαίρι.
ή για ένα δροσερό κύριο πιάτο το καλοκαίρι.
Υλικά (4-6 μερίδες)
10 μεγάλα κοχύλια ζυμαρικού
1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
2 κουταλιές ζάχαρη
350 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
1 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζ. καρότο τριμμένο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κρεμώδες ντρέσινγκ από σέλερι:
1/4 φλιτζ. ξινή κρέμα
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλάκι σπόροι σέλερι
1 κουταλάκι κρεμμυδόσκονη
φύλλα μαρουλιού και δακτυλίδια από κόκκινο κρεμμύδι (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε.2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ανακατεύοντας τον τόνο, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το καρότο και το μαϊντανό. Γεμίζουμε με το μίγμα τα κοχύλια, τα σκεπάζουμε και τα ψύχουμε.
3. Για το ντρέσινγκ, αναμιγνύουμε την ξινή κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύδι, τη μαγιονέζα, τους σπόρους σέλερι και την κρεμμυδόσκονη. Απλώνουμε το φύλλο μαρουλιού, τα δακτυλίδια κρεμμυδιού και τα κοχύλια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.