Υλικά (4 μερίδες)
300 γρ. ζυμαρικό κοχύλι μέτριο
αλάτι
1 μικρό κεφάλι μαρούλι χοντροκομμένο (συνολικά 6 φλιτζ. ελαφρά στοιβαγμένο)
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους του 1,5 εκ.
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
360 γρ. τόνος κονσέρβας σε νερό
60 γρ. τυρί φέτα κομματιασμένο (περίπου 1/2 φλιτζ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε με 2 κουταλάκια αλάτι και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι, αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το πιπέρι και 1/4 κουταλάκι αλάτι.
3. Βάζουμε το ντρέσινγκ στο ζυμαρικό, προσθέτουμε το μαρούλι, την ντομάτα, τα πράσινα κρεμμύδια και τις ελιές. Ανακατεύουμε ελαφρά για να αναμιχθούν.
4. Για να σερβίρουμε, διανέμουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον κομματιάζουμε και τον ανακατεύουμε μέσα στη σαλάτα. Ρίχνουμε από πάνω τα κομμάτια της φέτας.