Υλικά (8 μερίδες)
500 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
αλάτι
500 g κριθαράκι
1/2 φλυτζ κτυπητή κρέμα
1/4 φλυτζ ελαιόλαδο
250 g τυρί φέτα κομματιασμένο
1 κουταλιά άνηθο κομμένο
1/3 φλυτζ τυρί κασέρι (ή Romano) τριμμένο
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε σχεδόν να το γεμίσουμε. Βάζουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι και το βράζουμε, ανακατεύοντας πού και πού. Το στραγγίζουμε καλά και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα, το ελαιόλαδο, τη φέτα και το άνηθο. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ του 1,5 λίτρου. (Ως εδώ μπορεί να γίνει μια μέρα πριν: Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν συνεχίσουμε.)
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350°F. Ρίχνουμε τυρί πάνω στο κριθαράκι. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά και σερβίρουμε.