Κριθαράκι με κρόκο 2 ψήφοι

Κριθαράκι με κρόκο
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1 1/2 φλυτζ ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
1 φλυτζ κριθαράκι
1/4 κουταλιά νήματα κρόκου κομματιασμένα
2 κουταλιές βούτυρο (ανάλατο)
1/4 φλυτζ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι σε 1,5 φλυτζ μέχρι να γίνει al dente. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τον κρόκο και 1 κουταλιά από το υγρό που βράζει. Στραγγίζουμε καλά το κριθαράκι, το επαναφέρουμε στο σκεύος και ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα του κρόκου, το βούτυρο, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες