Υλικά (3-4)
500 φρέσκα λεπτά νουντλ
250 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
100 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/2 κινέζικο λάχανο μποκ τσόι κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζ. καρότο κομμένο διαγώνια
1/2 φλιτζ, μπρόκολο ή κουνουπίδι, ξακρισμένο και κομμένο διαγώνια σε τεμάχια των 2,5 εκ.
1 κρεμμύδι σχισμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά ελαφριά σόγια σος
2 κουταλιές καυτερή σος φασολιών
1/2 κουταλάκι αλάτι
5 κουταλιές μαγειρικό λάδι για ψιλοτηγάνισμα
Mαρινάδα:
1 κουταλάκι κρασί
1 κουταλάκι ελαφριά σόγια σος
1 κουταλάκι κόρνφλάουρ
Σάλτσα:
1/2 φλιτζ. ζωμός
1 κουταλάκι ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά λάδι τσίλι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
2 κουταλάκια κόρνφλάουρ
250 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
100 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/2 κινέζικο λάχανο μποκ τσόι κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζ. καρότο κομμένο διαγώνια
1/2 φλιτζ, μπρόκολο ή κουνουπίδι, ξακρισμένο και κομμένο διαγώνια σε τεμάχια των 2,5 εκ.
1 κρεμμύδι σχισμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά ελαφριά σόγια σος
2 κουταλιές καυτερή σος φασολιών
1/2 κουταλάκι αλάτι
5 κουταλιές μαγειρικό λάδι για ψιλοτηγάνισμα
Mαρινάδα:
1 κουταλάκι κρασί
1 κουταλάκι ελαφριά σόγια σος
1 κουταλάκι κόρνφλάουρ
Σάλτσα:
1/2 φλιτζ. ζωμός
1 κουταλάκι ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά λάδι τσίλι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
2 κουταλάκια κόρνφλάουρ
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τα συστατικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά τουλάχιστον.2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε τα συστατικά της σάλτσας και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Επισης μισοβράζουμε τα νουντλ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζςει για 3 λεπτά. Ξεχωρίζουμε τα νουντλ ενώ βράζουν με ξυλάκια. Τα στραγγίζουμε.
4. Ζεσταίνουμε το γουόκ. Μόλις κάψει, προσθέτουμε κουταλιά λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο και ψιλοτηγανίζουμε. Μόλις το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, το σπρώχνουμε προς τα επάνω στα τοιχώματα του γουόκ και προσθέτουμε τις γαρίδες στη μέση. Ψιλοτηγανίζουμε. Μόλις γίνουν οι γαρίδες, αναμιγνύουμε κοτόπουλο και γαρίδες και τα βγάζουμε όλα από το γουόκ σε μια πιατέλα.
5. Ξαναζεσταίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μποκ τσόι, το καρότο και το μπρόκολο και ψιλοτηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά. Πασπαλίζουμε με 1/2 κουταλάκι αλάτι τα λαχανικά και το αναμιγνύουμε. Βγάζουμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα.
6. Καθαρίζουμε το γουόκ με χαρτί κουζίνας. Το ξαναζεσταίνουμε και προσθέτουμε 3 κουταλιές λάδι. Βάζουμε τα νουντλ στο γουόκ, χρησιμοποιώντας ξυλάκια για να τα ξεχωρίσουμε. Προσθέτουμε 2 κουταλιές καυτερή σος φασολιών και 1 κουταλιά ελαφριά σόγια σος. Ψιλοτηγανίζουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τη γαρίδα και όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε ξανά το μίγμα και την προσθέτουμε. Μόλις φθάσει στο βρασμό, δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται, βγάζουμε το γουόκ από τη φωτιά και σερβίρουμε.
?