Υλικά
1 κοτόπουλο του 1 κιλού
100 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
2 δαφνόφυλλα
4 κουταλιές αμύγδαλα ή κάσιους αλεσμένα σε σκόνη
5-6 φλ. πουρέ ντομάτας
4 κουταλιές κέτσαπ
1,5 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1,5 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
1-2 κουταλάκια αλάτι ή κατά τη γεύση
5-6 κουταλιές παχιά κρέμα
λίγα πράσινα τσίλι χαρακωμένα
1 χούφτα φύλλα κόλιαντρου τεμαχισμένα
100 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
2 δαφνόφυλλα
4 κουταλιές αμύγδαλα ή κάσιους αλεσμένα σε σκόνη
5-6 φλ. πουρέ ντομάτας
4 κουταλιές κέτσαπ
1,5 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1,5 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
1-2 κουταλάκια αλάτι ή κατά τη γεύση
5-6 κουταλιές παχιά κρέμα
λίγα πράσινα τσίλι χαρακωμένα
1 χούφτα φύλλα κόλιαντρου τεμαχισμένα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.2. Τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και τα τριμμένα κάσιους. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να χρυσίσει. Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, το κέτσαπ, τη σκόνη τσίλι, το γκαράμ μασάλα και αλάτι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 19 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη και το κοτόπουλο να γίνει. Τα μεταφέρουμε σε ένα δοχείο σερβιρίσματος.
4. Γαρνίρουμε γυρίζοντάς το με κρέμα, πράσινα τσίλι και φύλλα κόλιαντρου. Το σερβίρουμε καυτό με ινδικό ψωμί (roti ή naan).