Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι. Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το κοτόπουλο να τσιγαριστούν. Μόλις ροδίσουν πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Ρίχνουμε και το γάλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθεί καλά. Στο τέλος του ψησίματος το γάλα που θα έχει μείνει, θα έχει γίνει μια πηχτή κρέμα. Το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.