Κoτόπουλο Κόστα Μπράβα
Ένας ωραίος συνδυασμός ντομάτας και κοτόπουλου, στον οποίο ο ανανάς προσδίδει μια γλυκιά αντίθεση προς τις πικάντικες ελιές.
Υλικά (10)
1 κονσέρβα των 500 γρ. κομμάτια ανανά
10 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλα
1 κουταλιά φυτικό λάδι
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 κονσέρβα των 350 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
2 φλ. μαύρες ελιές
1/2 φλ. καυτερή σος της επιλογής μας
2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
2 κουταλιές νερό
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
αλάτι κατά τη γεύση
10 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλα
1 κουταλιά φυτικό λάδι
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 κονσέρβα των 350 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
2 φλ. μαύρες ελιές
1/2 φλ. καυτερή σος της επιλογής μας
2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
2 κουταλιές νερό
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε τον ανανά φυλάγοντας το χυμό του, και τον πασπαλίζουμε με αλάτι.2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να σκουρύνει. Αναμιγνύουμε το κύμινο με την κανέλα και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το χυμό του ανανά, τις ντομάτες, τις ελιές και την καυτερή σος. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
3. Αναμιγνύουμε το άνθος αραβοσίτου με το νερό και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στους χυμούς της κατσαρόλας. Προσθέτουμε την πιπεριά και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κομμάτια του ανανά και ζεσταίνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.