Κοτόπουλο με κάρυ και σπαγγέτι 6 ψήφοι

Κοτόπουλο με κάρυ και σπαγγέτι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μεγάλο
500 γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά πάστα κάρι ή 2 κουταλιές Μαντράς κάρι (σκόνη)
0,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου (2 κύβοι)
4 κουταλιές κοκοκάρυδο τριμμένο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές σόγια σος (αλμυρή)
αλάτι πιπέρι
500 γρ σπαγγέτι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις λωρίδες κοτόπουλου και τηγανίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε τη σκόνη (ή πάστα) κάρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα κοκοκάρυδου και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά. Καρυκεύουμε τη σάλτσα με λεμόνι, σόγια σος, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι.
4. Αναμιγνύουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Σερβίρεται με κρύα μπύρα και γαλλικό ψωμί με βούτυρο.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες