Κολοκύθια τηγανητά με καρύδια ή αμύγδαλα
Τα καρύδια ταιριάζουν εκπληκτικά με τα κολοκύθια, στα οποία προσθέτουν μια ευχάριστη αντίθεση στην υφή πέρα από τη δική τους γεύση ως ξηρών καρπών.
Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. κολοκυθάκια
1/4 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο
60 γρ. καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα(*) χοντροκομμένη
1/2 κύβος ζωμού λαχανικών
αλάτι και λευκό πιπέρι
(*) από αμύγδαλα αλμυρά ψημένα
1/4 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο
60 γρ. καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα(*) χοντροκομμένη
1/2 κύβος ζωμού λαχανικών
αλάτι και λευκό πιπέρι
(*) από αμύγδαλα αλμυρά ψημένα
Εκτέλεση
1. Ξακρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.2. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κολοκυθάκια. Κομματιάζουμε τον κύβο και τον ρίχνουμε από πάνω, βάζουμε λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φλόγα για ½ ώρα.
3. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τα καρύδια ή τα καρύδια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά 5 λεπτά πριν τα κολοκυθάκια να είναι έτοιμα.