Υλικά (3-4 μερίδες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
200 γρ κρέμα γάλακτος 15%
πιπέρι φρεσκοκομμένο
1 κιλό καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
200 γρ κρέμα γάλακτος 15%
πιπέρι φρεσκοκομμένο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με το μπλέντερ. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το φρεσκοκομμένο πιπέρι. Εάν είναι πολύ πηκτή αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών.Σερβίρουμε με κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί.