Υλικά (4 μερίδες)
4 κρεμμύδια στιφάδου κομμένα σε δακτυλίδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1/4 φλιτζ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
300 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
225 γρ. γλυκό καλαμπόκι κονσέρβας
γάλα στο κατάλληλο μέτρο
2 αυγά ελαφρά κτυπημένα
150 γρ. ψιλοκομμένο τυρί Cheddar
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
300 γρ. πένες
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πένες.2. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σολομό. Στη συνέχεια, το καλαμπόκι, την πιπεριά και το γάλα για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα.
3. Ανακατεύουμε με τις πένες και ξαναζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
4. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το τυρί. Περιχύνουμε με το μίγμα τις πένες και ανακατεύουμε, ενώ είναι ακόμη στη φωτιά, για λίγα δευτερόλεπτα.
5. Βγάζουμε τις πένες από τη φωτιά, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά και τις σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.