Ελληνική σαλάτα 8 ψήφοι

Ελληνική σαλάτα
 
 

Υλικά (8 μερίδες)


1/2 κεφάλι μαρούλι σχισμένο σε κομμάτια
1/2 κεφάλι λάχανο σχισμένο σε κομμάτια
1 αγγούρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μίσχοι σέλερι κομμένοι
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες κομμένες σε φέτες
200γρ. τυρί φέτα κομματιασμένο
2/3 φλιτζάνι μίγμα ελαιολάδου και ξυδιού (2/1) κτυπημένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα 8 πρώτα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα. Κτυπάμε το μίγμα ελαιολάδου και ξυδιού μαζί με τα μυρωδικά και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ και το ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες