Υλικά (4 μερίδες)
4 κύβοι ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι μίγμα μυρωδικών
4 φλιτζάνι βραστό νερό
λίγο πιπέρι χοντραλεσμένο
2 κουταλιές ρύζι ωμό
2 μέτρια αβγά χτυπητά
κλαράκια μαϊντανού
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι μίγμα μυρωδικών
4 φλιτζάνι βραστό νερό
λίγο πιπέρι χοντραλεσμένο
2 κουταλιές ρύζι ωμό
2 μέτρια αβγά χτυπητά
κλαράκια μαϊντανού
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Διαλύουμε τους κύβους σε βραστό νερό, προσθέτουμε αργά το ρύζι ώστε να μην κόψει το βράσιμο. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει σφιχτό. Αναμιγνύουμε τα αβγά με το χυμό λεμονιού. Χύνουμε το μισό από το καυτό μίγμα στο μίγμα του αβγού ανακατεύοντας γρήγορα. Το βάζουμε στην υπόλοιπη σούπα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρις ότου το μίγμα γίνει ομοιόμορφο και καλύπτει το κουτάλι (δεν βράζουμε σε δυνατή φωτιά για να μη σβολιάσει.) Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα μυρωδικά και σερβίρουμε αμέσως.Η συνταγή ανήκει στην κατηγορία για διαβητικούς, εάν πάσχεται όμως από μία τέτοια πάθηση σας τονίζουμε να συμβουλεύεστε πάντα τον ιατρό σας πριν δοκιμάζετε μία νέα συνταγή, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.