Γλυκό ψυγείου με ζελέ και φρούτα 6 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΣΩΤ.
Γλυκό ψυγείου με ζελέ και φρούτα
 
 

Υλικά (1 μεγάλο δοχείο)

1 κομπόστα βερίκοκο ή ροδάκινο
μπισκότα πτι-μπερ
1 δοχείο ψυγείου παραλληλόγραμμο με καπάκι

Για το ζελέ:
3 ποτήρια νερού νερό
1 ποτήρι νερού σιρόπι από την κομπόστα
2 συσκευασίες ζελέ Φράουλα
Για την κρέμα:
6 1/2 κούπες γάλα φρέσκο
14 κοφτές κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια Γιώτης
12 κοφτές κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σουρώνουμε καλά την κομπόστα από το υπόλοιπο σιρόπι και κρατάμε χωριστά το φρούτο από το σιρόπι.
Από το σιρόπι που κρατήσαμε ξεχωρίζουμε 1 ποτήρι νερού σιρόπι (το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο ζελέ) και το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα μπολάκι.
Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας πρώτα, το οποίο θέλει λίγη ώρα να κρυώσει ελαφρά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση, διαλύουμε μέσα τις 2 συσκευασίες ζελέ ανακατεύοντας καλά καλά μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ποτήρι νερού κρύο νερό και το 1 ποτήρι νερού σιρόπι που είχαμε κρατήσει νωρίτερα και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε το ζελέ από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Συνεχίζουμε με την κρέμα βανίλιας: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις 5 ½ κούπες γάλα και αφήνουμε να βράσουν. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κούπα γάλα που κρατήσαμε, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και με το σύρμα τα διαλύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το απομακρύνουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μίγμα του μπολ ανακατεύοντας με το σύρμα και ξανά πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας να πάρει μια βράση ακόμη. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
Στο σιρόπι που έχουμε στο μπολ, βουτάμε γρήγορα και στραγγίζουμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του δοχείου μας. Στα τελειώματα βάζουμε μικρότερα κομματάκια μπισκότου (κόβοντας ανάλογα τις άκρες του μπισκότου) μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε όλο το δοχείο μας στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα για 15 λεπτά.

Τοποθετούμε με προσοχή και απαλά στην επιφάνεια της κρέμας τα μισά βερίκοκα ή ροδάκινα της κομπόστας.

Με την κουτάλα της σούπας ρίχνουμε το ζελέ σιγά σιγά με ροή πάνω από το κάθε φρούτο γιατί εάν το ρίξουμε με δύναμη ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο επάνω στην κρέμα θα γίνει ρωγμή και θα περάσει το ζελέ ανάμεσα στην κρέμα και κάτω από όλο το γλυκό με αποτέλεσμα να χαλάσουν οι στρώσεις και η εμφάνισή του.

Τοποθετούμε προσεχτικά και με απαλές κινήσεις στο ψυγείο, κλείνουμε με το καπάκι του δοχείου και αφήνουμε για μερικές ώρες να σφίξει το γλυκό.
Προσέχουμε να μην ανοιγοκλείνουμε με δύναμη και συχνά το ψυγείο γιατί υπάρχει πιθανότητα να κάνει το γλυκό ρωγμές και να ανακατευτούν οι στρώσεις.
4 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες