Υλικά
1 συκωταριά μαζί με τα έντερα
1/2 φλ. λάδι
1 κ.σ. ρίγανη
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. λάδι
1 κ.σ. ρίγανη
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε τα έντερα. Πλένετε την συκωταριά και κόβετε το συκώτι και λίγο από το πνευμόνι σε στενόμακρες λωρίδες, περίπου ενός δακτύλου. Κόβετε και τα γλυκάδια ανάλογα.Παίρνετε ένα κομμάτι πνευμόνι, ένα κομμάτι συκώτι, ένα κομμάτι γλυκάδι και γύρω γύρω τυλίγετε έντερο, ώστε να γίνει ένας μικρός στενόμακρος κύλινδρος. Όταν τυλιχτεί με το έντερο, περίπου 4 με 5 βόλτες γύρω γύρω, το δένετε κόμπο και στο σημείο εκείνο το κόβετε. Το τοποθετείτε σε ταψί. Κάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε τις γαρδούμπες, ρίχνετε το λάδι, τον χυμό των λεμονιών και την ρίγανη.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, περίπου 3/4 της ώρας με 1 ώρα.
Σημ: Εάν δεν ξέρετε να πλένετε τα έντερα, μπορείτε να πείτε στον χασάπη σας να το κάνει αντι για σας.