Υλικά
1 συκωταριά
πιπέρι, αλάτι, κόλιανδρο, λίγη ρίγανη
2 λεμόνια
1 ποτήρι κρασί μαύρο ή κονιάκ
5 πλεξίδες αντεράκια
μπόλιες
2 κ.σ. βούτυρο
λεμόνι
πιπέρι, αλάτι, κόλιανδρο, λίγη ρίγανη
2 λεμόνια
1 ποτήρι κρασί μαύρο ή κονιάκ
5 πλεξίδες αντεράκια
μπόλιες
2 κ.σ. βούτυρο
λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα αντεράκια καλά. Τα γυρνάμε με ένα ξυλαράκι, τα πλένουμε πάλι και τα τρίβουμε με τα 2 λεμόνια και αλάτι για να ασπρίσουν. Κόβουμε τα συκώτια στρογγυλά. Τα περιχύνουμε με το κρασί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο και ρίγανη.Παίρνουμε μεταλλικές σούβλες ατομικές και περνάμε τα συκώτια εναλλάξ. Τα σκεπάζουμε με τις μπόλιες και από πάνω τυλίγουμε με τα αντεράκια. Τις βάζουμε στο ταψί με το βούτυρο και λεμόνι.
Σκεπάζουμε με μπόλιες και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στο φούρνο έως να ξεροψηθούνε (περίπου 40 λεπτά).