Γαρίδες με σουσάμι
Ένα παραδοσιακό πιάτο της Καντώνας (Κίνα), όπου το φαγητό τηγανίζεται σε υψηλή θερμοκρασία για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να διατηρήσει τη γεύση και την υφή του. Οι γαρίδες με σησαμόσπορους σερβίρονταν σε γαμήλια δείπνα ως η τέλεια ισορροπία μεταξύ Yin και Yang, που αντιπροσώπευαν οι γαρίδες και ο σησαμόσπορος, δίνοντας στους νιόπαντρους τη ζωτικότητα του Chi. Μια ιδέα σέρι προσθέτει ένα μεθυστικό άρωμα!
Υλικά (2 μερίδες)
150 γρ. μικρά στρογγυλά μανιτάρια
4-5 κουταλιές σησαμέλαιο
400 γρ. καθαρισμένες γαρίδες, φρέσκες ή αποψυγμένες
2 κουταλιές σησαμόσποροι
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές σέρι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
4-5 κουταλιές σησαμέλαιο
400 γρ. καθαρισμένες γαρίδες, φρέσκες ή αποψυγμένες
2 κουταλιές σησαμόσποροι
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές σέρι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού