Υλικά (4 μερίδες)
4 αβγά σφικτοβρασμένα
100 γρ. κονσέρβα σαρδέλες στο λάδι
1 κουταλιά τρίμματα από φρέσκο λευκό ψωμί
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
κομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
100 γρ. κονσέρβα σαρδέλες στο λάδι
1 κουταλιά τρίμματα από φρέσκο λευκό ψωμί
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
κομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα αυγά στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τους κρόκους. Στραγγίζουμε τις σαρδέλες, πετάμε τα κόκαλα και τις ψιλοκόβουμε.2. Πολτοποιούμε τους κρόκους των αβγών και ανακατεύουμε με τις σαρδέλες, τα τρίμματα ψωμιού, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και τα κτυπάμε ώσπου να ανακατευτούν καλά. Βάζουμε το μίγμα μέσα στα μισά ασπράδια των αβγών.
3. Γαρνίρουμε με κομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί ολικής άλεσης και βούτυρο.