Αντίβ με χοιρομέρι στο ταψί
Το πιάτο αυτό είναι ή ορεκτικό ή συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Χρειάζεστε 10 λεπτά
για την προετοιμασία του, συν σαράντα λεπτά ψήσιμο.
για την προετοιμασία του, συν σαράντα λεπτά ψήσιμο.
Υλικά (6 μερίδες)
6 αντίβ
6 φέτες χοιρομέρι βραστό (ζαμπόν)
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 κουταλιές παχιά κρέμα γάλακτος
50 γρ. αλεύρι
100 τυρί τριμμένο που λιώνει
75 εκ.λ. γάλα
λίγο λευκό κρασί
αλατοπίπερο
ελάχιστο μπαχάρι
Εκτέλεση
1. Κόβετε τις άκρες των αντίβ (λευκό, συμπαγές αντίδι με κιτρινοπράσινες άκρες, υπάρχει και με κόκκινες) και τυλίγετε με το χοιρομέρι.2. Τοποθετείτε σ' ένα ταψί τη μία δίπλα στην άλλη και περιχύνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά.
3. Στο μεταξύ φτιάχνετε ένα αλευρόγαλο (μπεσαμέλ) με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα. Αλατοπιπερώστε, βάλτε λίγο μπαχάρι τριμμένο και ενσωματώστε την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί.
4. Περιχύστε τις τυλιγμένες αντίβ με το αλευρόγαλο και αφού πασπαλίσετε με το υπόλοιπο τυρί ξαναφουρνίστε σε πιο δυνατό φούρνο.
5. Σερβίρεται και σκέτο με βραστές πατάτες.