Υλικά (2-4 μερίδες)
8 καβούρια
αλάτι - πιπέρι
λεμόνι
αλάτι - πιπέρι
λεμόνι
Εκτέλεση
Παίρνετε τα καβούρια κομμένα σε κομμάτια (ζητήστε να σας τα κόψουν στην κορδέλα). Τα πλένετε, τα σκουπίζετε με χαρτί και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Τα αλατοπιπερώνετε και τα τηγανίζετε σε άφθονο πολύ ζεστό λάδι (καλύτερα ελαιόλαδο) για 8 με 10 λεπτά περίπου. Όσο τηγανίζονται τα ανακατεύετε προσεκτικά για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
|